
Psihoterapeut&Psiholog clinician
Elisa Bouleanu
SERVICII
Psihoterapie individuală

Psihoterapia individuală ajută persoanele cu diverse probleme emoÈ›ionale sau tulburări psihice să facă față acestor dificultăți È™i, ulterior, să le depășească. Cu ajutorul psihoterapiei persoana reuÈ™eÈ™te să reducă sau să elimine complet simptomele supărătoare ale depresiei, anxietății sau simptomele altor tulburări, reuÈ™eÈ™te să schimbe tiparele de gândire care o împiedică să funcÈ›ioneze la un nivel optim. Prin psihoterapie se conÈ™tientizează blocajele interne, se integrează psihic traumele, se schimbă perspectiva asupra vieÈ›ii È™i a sinelui, se deblochează È™i accesează resurse noi È™i se ajunge la o stare de bine. Psihoterapia este, înainte de toate, un proces, în care relaÈ›ia terapeutică este cel mai important aspect care duce la schimbare.
ȘedinÈ›ele de psihoterapie individuală durează, de regulă, 50 de minute È™i întâlnirile au loc o dată pe săptămână.
Evaluare clinică

Evaluarea clinică este similară unei consultaÈ›ii de specialitate pentru o simptomatologie fiziologică, doar că, în acest caz, obiectul investigării îl reprezintă psihicul clientului.
Evaluarea clinica presupune investigarea componentei cognitive (atenÈ›ia, memoria, percepÈ›ia, gândirea), a componentei subiectiv-emoÈ›ionale, investigarea comportamentului, a personalității, mecanismelor de apărare, contextului exterior (familial, profesional, relaÈ›ional) È™i gradului de discernământ. Prin interviul clinic È™i testele psihologice, se urmăreÈ™te stabilirea felului în care clientul funcÈ›ionează din punct de vedere psiho-socio-emoÈ›ional È™i identificarea tiparelor de comportament. Evaluarea este un instrument important pentru clarificarea problemei clientului, stabilirea elementelor semnificative din istoricul personal È™i a psihodiagnosticului.
Dezvoltare personală

Dezvoltarea personală se adresează persoanelor care nu sunt copleÈ™tite de probleme emoÈ›ionale, însă îÈ™i doresc optimizare, creÈ™tere emoÈ›ională È™i descoperirea de noi resurse. Dezvoltarea personală este un proces folositor, atât pentru adolescenÈ›i, cât È™i pentru adulÈ›i sau vârstnici. Vârsta este mai puÈ›in importantă atunci când există dorință de îmbunătățire È™i creÈ™tere. Dezvoltarea personală se adresează persoanelor care vor să se cunoască mai bine, care vor să îÈ™i îmbunătățească relaÈ›iile personale È™i profesionale sau care, pur È™i simplu, vor să îÈ™i cunoască È™i să îÈ™i depășească limitele.
Dezvoltarea personală este calea către autenticitate, încredere în sine, asertivitate, depășirea barierelor impuse de propria persoană, o mai bună conectare cu ceilalÈ›i È™i o viață trăită deplin conÈ™tient.
Psihoterapie de grup

Psihoterapia de grup este la fel de eficientă ca cea individuală. Grupul asigură înÈ›elegere, susÈ›inere È™i ajută la autocunoaÈ™tere È™i dezvoltare. Împărtășirea emoÈ›iilor È™i gândurilor cu cei asemenea È›ie ajută la o mai bună procesare a acestora, la normalizare È™i depășirea dificultăților emoÈ›ionale. În cadrul unui grup de consiliere interacÈ›iunea dintre participanÈ›i are ca scop facilitarea schimbării comportamentale. Rolul terapeutului facilitator este acela de a asigura cadrul securizant în care fiecare membru al grupului să îÈ™i expună problemele care È›in de sfera personală, profesională, familială sau socială. Psihoterapia de grup este, de asemenea, un prilej pentru experimentarea de noi comportamente, îmbunătățirea comunicării, dezvoltarea asertivității, a capacității de ascultare activă È™i a empatiei.